PROJEKT SWEDESE

Under sommaren 2016 blev Bogesunds kontaktade av Swedese, en av Sveriges med ansedda möbelproducenter med tillverkning i såväl Vaggeryd som Äng. Företaget hade för avsikt att tillsammans med den finska designern och formgivaren Kustaa Saksi utveckla en egendesignad textil som främst skulle användas på deras klassiska stol Lamino, men även på andra av deras produkter.

Projektet startade med gemensam workshop där tidsplaner och målsättningar definierades samt hur arbetet rent praktiskt skulle genomföras. Kustaa besökte själv Bogesunds vid ett flertal tillfällen för att tillsammans med våra konstruktörer och designers utveckla den nya och djärva design som Swedese ville åstadkomma. Kustaa, som ville fånga ett naturistiskt uttryck, valde att blanda olika material i sin väv, detta för att åstadkomma en annorlunda och ny taktil känsla på tyget. Färgkombinationerna var starka och utmanande, på samma sätt som helheten andades nytänkande och lekfullhet.

Resultatet blev en väv kallad Nature, ett tyg som finns i fem olika färgställningar, allt från den retrorätta orange/gröna varianten till den mer klassiska svart/grå. Tillsammans med Laminons mjuka former bilder tyget och stolen en fantastisk helhet som känns nutida och inspirerande, ett resultat som vi på Bogesunds är väldigt stolta att få vara en del av.

”Att få jobba med Bogesunds har verkligen varit en härlig upplevelse, såväl vad gäller bemötandet från konstruktörer och designers som under våra gemensamma arbetsdagar i Bogesunds ateljé. Jag och Kustaa fick fria tyglar samtidigt som vi på ett pedagogiskt sätt begränsades till vad som var möjligt att uppnå i en vävstol. Jag och Swedese är väldigt nöjda med vårt samarbete, från en mönsterbild till färdig produkt. Nature, en nutida spegling av vår svenska natur, helt i Swedeses anda.”

 

Mats Grennfalk

Product Development Manager

Dela denna sidaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+
Share this post