TEXTILE PERFORMANCE – ATT TÄNKA TEXTILT!

I Textile Performance tillmötesgår vi varje kunds unika önskemål och behov. Här finns inget som heter standard utan varje textil utvecklas och anpassas efter det aktuella projektet. Inom Textile Performance får du tillgång till hela vårt hantverkskunnande och erfarenhet, kunskap som förhoppningsvis bidrar till att förverkliga din målbild.

För vem      Hur vi arbetar      Fördelar      Referenser

DUX

Kundunika tyger till Dux Sängar!

Vi vill skapa något unikt, genuint och miljövänligt! Det var utgångspunkten och tillika grundkraven när Bogesunds träffade Dux första gången inför arbetet med deras nya kollektion Spring Collection. Företagen, som båda är gamla svenska familjeföretag, har tidigare haft många samarbeten men inte under de senaste årtiondena!

Med Dux vision om att göra ett miljövänligt tyg men som ändå hade en naturlig lyster och glans, detta utan att göra någon kemisk behandling, utvecklade Bogesunds designer ett ulltyg vars visualitet signalerar såväl kvalitet som svenskt hantverk. Sex unika färger togs fram i projektet, färger som utvecklades ihop med Dux och deras återförsäljare, allt för att säkerställa att färger och den taktila känslan var i samklang med kundens önskemål! I förra veckan premiärvisades alla sängar i deras showroom i Köpenhamn och mottagandet var väldigt positivt!

– Det är samtidigt extra kul att två svenska familjeföretag kan skapa något tillsammans, något som påvisar kunskapen som finns inom svenskt hantverk, säger Tobias Torsborn.

Projektet är ännu ett inom Bogesunds nya koncept Textile Performance, affärsområdet där man fokuserar helt på att utveckla kundunika textilier för olika ändamål och projektets unika krav.

Målgrupper kan vara företag inom transportsegmentet men även inom möbelindustrin där man ser ett växande behov av att kunna differentiera sig.

-Vi ser en ökad efterfrågan på vår kunskap inom konstruktion- och mönsterutveckling då många kunder inom flera olika segment är i stort behov av att differentiera sig och samtidigt bli garanterad en högkvalitativ vara. Vi har idag en verksamhet som helt fokuserar på att vara ett alternativ till den flod av lågpristyger som flödar in i Sverige, ett alternativ som vi ser fler och fler kunder väljer då man vinner fördelar i såväl kvalitets- som miljö och spårbarhetshänseendet, avslutar Tobias Torsborn.

-Detta projekt visar åter igen på den flexibilitet/kunskap som vår produktion kan erbjuda kunder med unika önskemål.

FOLKETSPARK – TEXTILE PERFORMANCE

Folkets Hus och Parker designar egen textil!

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 600 medlemsföreningar som driver Folkets Hus och folkparker i hela landet. Under hösten 2014 utvecklade de en egen möbelserie tillsammans med Materia och formgivaren Fredrik Mattsson, en möbelserie som är tänkt att användas av organisationens föreningar runt om i landet. Under arbetets gång utvecklades även ideén om att klä dessa möbler med en helt unik textil, en textil som kommunicerade rörelsens identitet. För detta krävdes en samarbetspartner som kunde möta upp i såväl designfrågan som att produktionsmässigt säkerställa en högkvalitativ produkt, då gärna tillverkad i Sverige. I detta skede blev Bogesunds involverade!

Utifrån den karaktäristiska snurran har Fredrik Mattsson tagit fram ett mönster som inger såväl harmoni som glädje, ett mönster där sedan vår egen designavdelning vidareutvecklade även en mindre mönstervariant. Materialet är ull och är konstruerad för att tåla högt slitage. Dessutom är produkten utvecklad för att också kunna matchas ihop med vår enfärgade ullvara Shimmer, en kombination som blir klassiskt vacker.

“Vi ville utveckla en väv som bar en tydlig avsändare och som differentierade våra möbler från allt annat. Genom Bogesunds har vi fått tillgång till hög designkunskap förenat med svenskt textilhantverk när det är som bäst. Att kunna erbjuda våra medlemmar en möbel klädd i ett svenskproducerat tyg är absolut optimalt för.”
/Leif Bergsten, projektledare Folkets Hus och Parker

Projektet visar tydligt de möjligheter som finns genom att jobba mer med tygets visualitet och egenskaper. Att ge kunder möjligheter att även inom den textila sidan gå hela vägen i sitt identitetsarbete är en av de viktigaste parametrarna i vårt koncept Textile Performance. Vill du veta mer om detta är du välkommen att höra av dig.

KONTAKT

Vill du veta mer om vårt koncept Textile Performance och hur det kan vara ett verktyg för dig, kontakta Tobias Torsborn på 0765-25 18 47 eller mail tobias@bogesunds.se.