PRODUKTION

All tillverkning sker fortfarande i Ulricehamn, i samma lokaler där allt startade för mer än 80 år sedan. Sedan dess har såväl lokaler som maskinpark förändrats flertalet gånger men kvar finns hantverket och glädjen i att utveckla och tillverka högkvalitativa tyger för offentlig miljö och transportsektorn.

Idag arbetar vi i huvudsak med två material: ull (i flera fall kombinerat med polyamid för bättre slitstyrka), samt Trevira CS. Vi har lång historia som leverantör av tvättbara tyger i Trevira CS och därför är det också naturligt att vi i framtiden fokuserar än mer på detta material då det har klara funktionella fördelar än många andra material. Dessutom är Trevira CS 100 % återvinningsbart!

Processen startar med råvita garner, vilka färgas hos en närliggande samarbetspartner. När garnerna är färgade, kontrollerade och godkända går de vidare in i väveriet för de olika processer som erfordras innan man har ett färdigt och kvalitetssäkrat tyg i sin hand.

Som väveri betraktat har vi en bred och anpassningsbar produktion med många möjligheter. Vi väver i traditionella skaftvävstolar, men framför allt i Jaquardvävstolar, en teknik som ger möjlighet att arbeta med avancerade mönster- och konstruktionslösningar. Genom detta har vi lång erfarenhet av att tillverka textilier med tydlig design och visualitet, tyger som uttrycker det där ”lilla extra”! Vår målsättning är att även i framtiden vara väveriet som utvecklar och väver attraktiva tyger.

Vill du veta mer om vår produktion är du alltid välkommen att kontakta oss för mer information eller en personlig visning.