TYGER FÖR TRANSPORTSEKTORN

Bogesunds har lång erfarenhet av att utveckla textilier ämnade för fordon inom publika transporter. Våra tyger används dagligen av tusentals passagerare inom flera olika transportsätt, alla med sina krav på prestanda och utförande!

Buss      Tåg      Båt/flyg      Rådgivning      Referenser

EVOBUS

Bogesunds har ett mångårigt samarbete med den tyska busstillverkaren Evobus, paraplyorganisation för de båda bussmärkena Mercedez och Setra. Till dessa varumärken levererar vi idag textilier som ingår i deras textila standardsortiment för coachbussar, d.v.s. långfärdsbussar. Textilierna är ett resultat av många års utvecklingsarbete för att hitta kompositioner som klarar de höga kundkraven och samtidigt kunna erbjuda ett attraktivt visuellt uttryck!

”Bogesunds har under många år visat stor skicklighet inom såväl design- som produktutveckling och är idag en viktig leverantör av textilier till våra touringbussar. Med den nya kollektionen Zone kombinerar man design och funktionalitet samtidigt som man upprätthåller Mercedes höga krav på livslängd och kvalitet. Dessutom har Bogesunds alltid stått för hög leveranssäkerhet, något som är avgörande för vår egen verksamhet.”

Thomas Haßler , chefsdesigner Colour & Trim, Mercedez Bus

FOLKETSPARK – TEXTILE PERFORMANCE

Folkets Hus och Parker designar egen textil!

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 600 medlemsföreningar som driver Folkets Hus och folkparker i hela landet. Under hösten 2014 utvecklade de en egen möbelserie tillsammans med Materia och formgivaren Fredrik Mattsson, en möbelserie som är tänkt att användas av organisationens föreningar runt om i landet. Under arbetets gång utvecklades även ideén om att klä dessa möbler med en helt unik textil, en textil som kommunicerade rörelsens identitet. För detta krävdes en samarbetspartner som kunde möta upp i såväl designfrågan som att produktionsmässigt säkerställa en högkvalitativ produkt, då gärna tillverkad i Sverige. I detta skede blev Bogesunds involverade!

Utifrån den karaktäristiska snurran har Fredrik Mattsson tagit fram ett mönster som inger såväl harmoni som glädje, ett mönster där sedan vår egen designavdelning vidareutvecklade även en mindre mönstervariant. Materialet är ull och är konstruerad för att tåla högt slitage. Dessutom är produkten utvecklad för att också kunna matchas ihop med vår enfärgade ullvara Shimmer, en kombination som blir klassiskt vacker.

“Vi ville utveckla en väv som bar en tydlig avsändare och som differentierade våra möbler från allt annat. Genom Bogesunds har vi fått tillgång till hög designkunskap förenat med svenskt textilhantverk när det är som bäst. Att kunna erbjuda våra medlemmar en möbel klädd i ett svenskproducerat tyg är absolut optimalt för.”
/Leif Bergsten, projektledare Folkets Hus och Parker

Projektet visar tydligt de möjligheter som finns genom att jobba mer med tygets visualitet och egenskaper. Att ge kunder möjligheter att även inom den textila sidan gå hela vägen i sitt identitetsarbete är en av de viktigaste parametrarna i vårt koncept Textile Performance. Vill du veta mer om detta är du välkommen att höra av dig.

KONTAKT

Vill du veta mer om vårt koncept Textile Performance och hur det kan vara ett verktyg för dig, kontakta Tobias Torsborn på 0765-25 18 47 eller mail tobias@bogesunds.se.