MILJÖMÄRKNING SOM GÖR SKILLNAD

På Bogesunds tar vi vårt miljöengagemang på allvar. Det innebär att vi ständigt utvecklar verksamheten för att minska vår miljöpåverkan och samtidigt erbjuda marknaden miljösmarta produkter. För oss finns ingen annan miljömärkning än EU Ecolabel. Den är klart hårdast i sin kravställning och innebär att vi som producent måste ta ansvar för hela kedjan, från minsta beståndsdel i råmaterial till färdig produkt. För dig som kund ger det trygghet i vetskapen om att ett tyg märkt med EU Ecolabel är framställt på ett miljövänligt sätt och inte innehåller några spår av hälso- och miljöfarliga ämnen.

Som en av få producenter kan vi nu erbjuda hela vårt egentillverkade sortiment av Treviratyger med miljömärkning EU Ecolabel. Förutom dess fantastiska egenskaper kan du nu föreskriva svenskvävda textilier med den absolut mest krävande miljömärkningen, något som vi tror många i vår omgivning uppskattar.

TVÄTTBART

En av det stora fördelarna med tyg vävt i Trevira CS är dess tvättegenskaper. Om möbelklädseln är avtagbar kan man maskintvätta det i 60° c. Sitter tyget fast kan du istället gnugga direkt med vatten och tvättmedel. Varken färg, yta eller flamhärdigheten försämras av att du tvättar tyget. Enda skillnaden är att du alltid kan njuta av en ren och fräsch möbel.

HÅLLBART

Trevira CS har en väldigt god ljusäkthet vilket innebär att solens ultravioletta strålar inte skadar tygets färg lika fort som på exempelvis ett ulltyg. Har du en miljö där det förekommer mycket direkt solljus råder vi dig till att applicera ett Treviratyg på dina möbler. Dessutom har dagens tyger i syntetgarn hög slitstyrka vilket gör att ditt möbeltyg kommer att hålla över lång tid. Bra för såväl dig som vår gemensamma miljö. Ett tyg vävt i Trevira CS går till och med att återvinna till 100  % och därför är merparten av våra tyger idag märkta med EU Ecolabel!

UNDERBART

Förr förknippade man Treviratyger med skol- och sjukhusmiljöer, offentliga områden där det krävdes slitbara tyger som också var tvättbara. Idag är det bara hälften av sanningen! Nutidens tyger i Trevira CS har en visualitet och design som passar i alla former av miljöer, allt från lyxiga kontorslandskap till kommunens förskola. Mjukt, slätt, mönstrat eller omönstrat! Variationerna är många men de har alla något gemensamt! De är alla tvättbara, hållbara och bra för miljön. 

KOLLEKTIONER I TREVIRA CS



SE MER AV VÅRA KOLLEKTIONER

KONTAKT

Vill du veta mer om våra kollektioner i Swedish Collection, kontakta Tobias Torsborn på 0765-25 18 47 eller mail tobias@bogesunds.se