VÅR VISION – EN BRANSCH I FÖRÄNDRING KRÄVER NYA TANKAR!

Att axla ett familjeföretag som i generationer varit en självklar spelare på den svenska textilmarknaden är ett ansvar kopplat till flera utmaningar. På bara några få år har marknaden förändrats i takt med att nya aktörer äntrat spelplanen, något som också kräver att vi ser över arbetssätten och blir bättre på att förtydliga våra styrkor och fördelar.

Bogesunds har under alla år haft högt fokus på kvalitet och service. För oss är Martindale en “icke-fråga” då våra tyger ständigt skall ha kvalitet utöver det vanliga. Av den anledningen väljer vi nu att döpa om våra standardkollektioner till Swedish Collections. Det nya samlingsnamnet förtydligar vårt ursprung och att samtliga kollektioner än idag är en produkt av ett hantverk utfört i Ulricehamn. Att kalla en kvalitetsvara som tillverkats av yrkesskickliga medarbetare för standard känns både fel och missvisande och därför blir våra lagerförda artiklar nu Swedish Collection.

Dessutom kommer vi arbeta än mer på att skapa unika uttryck i våra textiler, en målsättning som främjar vår idé att tyg från Bogesunds inte skall kunna ersättas med andra producenters artiklar. Våra kollektioner skall ha en styrka och unikitet som framhåller det svenska hantverket, ett uttryck vi tror framtidens marknad kommer efterfråga.

Med en 80-årig erfarenhet medföljer även en diger bank av kunskap om mönster, material och konstruktion. Vi har under många år arbetat med att erbjuda vår spetskompetens till kunder inom exempelvis större transportprojekt där projektbaserade textiler ofta är en självklarhet. Nu vill vi ta nästa steg och erbjuda detta verktyg även till övriga marknaden.

Nu lanserar vi ett affärsområde kallat Textile Performance. Detta koncept är skapat för att ge inredare, designer och arkitekter möjlighet att själva vara med i skapande-processen och våga se bortom “standard”, detta även i mindre volymer! Vi tror det finns en stor efterfrågan på marknaden att börja “tänka textilt” igen, att se och använda de möjligheter som textilen erbjuder och på så sätt kunna erbjuda mer unika och personliga inredningar. Med Textile Performance blir vi ett precisionsverktyg du kan använda för att skapa framtida inredningar som till fullo möter kundens vision.

Med Swedish Collections och Textile Performance står Bogesunds starkt inför framtiden samtidigt som vi ständigt är ödmjuka inför marknadens krav och önskemål. Med nytt shoowroom i Stockholm vill vi åter bli en självklar samarbetspartner till kreativa människor och förse marknaden med nya, unika kollektioner. I min roll är det viktigt med nära och enkla relationer till marknaden och därför finns jag alltid till hands för att berätta mer om våra kollektioner eller arbetssätt.

Du är alltid välkommen.

Hälsningar

Karin